Størrelsesguide

  • Måleskema
  • Fodtøj
  • Sådan måler du dit barns fod
  • Voksetillæg
  • Huer og sommerhatte

 

Har du svært ved at vælge den rigtige størrelse når du handler på nettet?

Fortvivl ej - vi har lavet en nem og overskuelig størrelsesguide til dig.

Onlinehandel kan være svært, især når det kommer til størrelser. Derfor har vi har lavet en nem guide til dig, så du kan finde den helt rigtige størrelse. Du vil også finde en udførlig guide til hvordan du måler dit barn, så du kan vælge den helt rigtige størrelse.

Herunder finder du et vejledende måleskema:

Målskema over børnestørrelser og babystørrelser

Fodtøj

At købe sko online kan være rigtig svært, når de jo ikke kan prøves. Vi har derfor samlet lidt tips, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at vælge den rigtige størrelse. Alt fodtøj er målt i indvendigt mål – det er de mål du finder på alle sko, på shoppen. Alle vores sko er desuden indikeret med pasform: Smal, normal og normal til bred.

Sådan måler du barnets fod

Den letteste metode til at måle dit barns fod, er at få barnet til at stå på et hårdt underlag, på et almindeligt stykke A4 papir, evt. med ryggen mod en væg. Sørg for at barnet fordeler sin vægt lige, hvorefter du tegner et omrids af begge barnets fødder (husk at måle begge fødder, da der kan være forskel. Gå en størrelse op, hvis dit barn ligger imellem 2 størrelser). På denne måde kan du nemt måle længden og bredden. Målet fra barnets hæl til storetå, er fodens længde. Hertil skal du så lægge det ønskede voksetillæg, og dermed har du nemt fundet den størrelse du skal købe til dit barn. Har du allerede et par sko som barnet passer godt, kan du tage sålen ud og måle dén - så får du skoens indvendige mål og kan nemt vælge. Eksempel på hvordan du kommer frem til den rigtige størrelse: Foden måler 17,5 cm. anbefalet voksetillæg er 1,5 cm. så skal det indvendige mål i skoen være 19 cm.

 Sådan måler du barnets fod

Voksetillæg

Når du køber børnesko, skal du altid købe med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om man skal købe sko med 1 cm voksetillæg, eller 1,5 cm, kommer helt an på skostørrelsen og hvilken type sko du skal købe. F.eks. kan det være svært for de helt små børn at gå i sko med 1,5 cm voksetillæg. Så her ville man skulle gå med 1 cm voksetillæg, da dette vil være nok og give barnet høj komfort og bedst mulige bevægelighed. Voksetillægget dækker også over glidetillæg. Så når du ligger 1-1,5 cm til i voksetillæg, har du også medregnet glidetillæg, som sikre at der er plads til at barnets fødder udvider sig/glider frem, når barnet går.

Huer og sommerhatte

For nemt at finde den størrelse dit barn skal bruge, er det vigtigt, at du måler dit barns hoved. Det gør du nemmest med et målebånd - målebåndet placeres over dit barns øjenbryn, og måler rundt over ørerne. Nogle huer er opgivet i almindelige tøjstørrelser i ”måneder,” og her skal du typisk vælge den som passer til dit barns alder. Men er en hue eller hat opgivet i cm mål, er det omfanget af hovedet du skal købe efter.

Petit Crabe

Petit Crabe kan være en lille smule svært at finde ud af, da deres varer indeholder 20% elastan, og derfor strækker sig over flere størrelser. Du kan se størrelsesguiden herunder:

Petit Crabe størrelsesguide