Hvordan fungerer det?

Der findes en All-in-One, en One-Size og et to-delt blesystem.

To-delt blesystem:

Der er tre essentielle dele, som udgør stofbleen: stofbleen, blebuksen og engangsindlægget.

Stofbleen ligger inderst mod barnets hud og er den del, som skal suge.

Inde i bleen ligger engangsindlægget og fanger al afføringen, som dermed kan smides direkte i toilettet eller i en blespand. Du får altså ikke afføring direkte i bleen, tilbage er kun en tisseble.

Udenpå bleen bruges en blebuks, som sørger for, at når den sugende ble bliver våd, holdes det inde i bleen og tøjet forbliver tørt.

Er der perioder, barnet tisser mere, fx om natten eller til middagsluren, kan der kommes et ekstra absorberende indlæg af stof i bleen.


All-in-One indeholder ble og blebuks i ét, dvs. du skal kun bruge engangsindlæg sammen med en All-in-One.


One-Size bleen indeholder blebuks og indlæg, som klikkes i med knapper. Denne model kaldes populært også en hybrid stofble eller en AI2 (all in 2).


De enkelte dele

Bleen, den der suger

Frottébleen er ekstra sugende, det medfølgende indlæg er ikke syet i og bleen er derfor egnet både som dagsble uden indlæg eller kun med det medfølgende indlæg og som natble med et ekstra firkantet indlæg i. Vi har samlet en økonomi startpakke, som indeholder alt, hvad du har brug for, hvis du ønsker udelukkende at bruge denne ble.

Frottébleen kommer i to størrelser, Newborn og One-size. Til de mindste passer newborn størrelsen babyer fra 2-6 kg. One-size størrelsen passer til hele bleperioden, men kan dog føles lidt stor i starten. Se i filmguiden hvordan du bedst får one-size til at passe en nyfødt.

Du skal bruge ca. 20 stofbleer. Hvis du vælger at bruge stofbleer fra din baby er nyfødt, kan du starte med en blanding af newborn one-size og så skifte newborn bleerne ud med str one-size, når barnet er ca 6-7 kilo. Herefter er stofbleen one-size og du skal ikke købe flere stofbleer resten af barnets ble-periode. Du kan også købe one-size fra starten. Det er billigere og du kan se i filmguiden hvordan du bedst får one-size til at passe en nyfødt.

Blebuksen

Blebuksen bruges udenpå bleen og sørger for, at når den sugende ble bliver våd, holdes det inde i bleen og tøjet forbliver tørt. Blebuksen skiftes ikke ved hvert bleskift. Ved et normalt bleskift, skiftes kun den inderste sugende ble og engangsindlægget. Er der kommet noget på ble-buksen, skiftes denne selvfølgelig, men ellers kan blebuksen som regel bruges hele dagen.

Alle blebukserne kommer i forskellige størrelser og som barnet vokser, skal der købes nye. Du skal bruge 3-5 blebukser og bruger du stofbleer fra din baby er nyfødt, skal du købe blebukser ialt 3 gange.

Engangsindlæg

Rispapiret/engangsindlægget bruges til at opsamle evt afføring og du bliver derfor fri for, at skulle vaske det af bleen. Du kan smide det i en blespand eller affaldspose og derefter har du kun en tisseble tilbage at vaske.

All-in-One

Luksusbleen. Moderne alt-i-en stofble. Ingen ekstra bleer eller blebukser. Dette er bleen, som minder mest om engangsbleen ved brug. Det er bleen til dig, som ønsker den nemme løsning uden at gå på kompromis med kvaliteten. All-in-One indeholder ble og blebuks i ét, dvs. du skal kun bruge engangsindlæg sammen med en All-in-One. Du kan vælge at supplere med ekstra firkantet frottéindlæg, hvis dit barn tisser meget. Dette indlæg passer også til de almindelige bleer og kan med fordel bruges her også.

Du kan vælge kun at bruge denne ble hele bleperioden. Her vil du behøve ca 18 stk. Hvis dit barn er meget lille ved fødslen, eller I planlægger en tidlig fødsel, kan str Premature 2,5-5 kg være at foretrække i den første tid. Hvis dit barn er helt gennemsnitligt, anbefaler vi at starte med str Small. Når barnet vokser ud af Small, købes Medium og til sidst str Large. Du skal altså bruge 3 størrelser bleer til hele bleperioden. Vi kan altid kontaktes for personlig vejledning.

Du kan også vælge at supplere din samling af stofbleer med All-in-One. Den er perfekt at bruge hvis du fx skal ud, andre skal passe dit barn eller du er et sted, hvor et bleskift bare er mere besværligt end normalt, da den også passer nemt i pusletasken. Her kan selv de mest fumlefingrede fædre, bedsteforældre og veninder være med. Den er også ideel til vuggestuen, hvor den vil gøre bleskiftet nemmere for pædagogerne.

Denne ble er også specielt god til natten eller de lange lure, da den er ekstra sugende i sig selv. Microfleecen kan lægges øverst i bleen og på den måde får barnet en tørrere følelse mod huden og kan nemmere sove igennem, hvis dette har været et problem. Den er derfor specielt velegnet til børn, som tisser ekstra meget.

All-in-One kommer i forskellige størrelser og som barnet vokser, skal der købes nye.

One-Size stofbleen

Den mest økonomiske løsning. Det to-delte ble-system er også meget økonomisk i brug, one-size bleen er dog en lille billigere, da du slet ikke skal skifte noget ud undervejs. Det du starter med, bruger du igennem hele ble-perioden.

One-size bleen fungerer som en ble-buks og et indlæg, du klikker sammen. Når du køber en ble, medfølger der to forskellige størrelser indlæg. Blebuksen kan klikkes større eller mindre ved brug af knapperne foran og de meget fleksible velcro stykker over maven. Til en nyfødt sættes blebuksen i den mindste størrelse og der bruges kun det mindste indlæg. Til natten eller som barnet vokser, bruges enten det store indlæg eller begge indlæg klikket sammen. Blebuksen udvides i knapperne efter barnets
størrelse.

Når barnet har tisset i bleen, skiftes kun indlægget, blebuksen beholdes, medmindre den er blevet meget våd eller snavset. Derfor har du i gennemsnit brug for omkring 8 one-size bleer og ekstra 12 indlæg, for at have til et fuldtidsforbrug. Vi anbefaler 8 ekstra indlæg i øko bomuld og 4 natindlæg. Vælger du at købe vores Startpakke, medfølger alt hvad du har brug for og du skal ikke tænke på mere.

Der fås forskellige indlæg til One-size bleen. Den kommer med indlæg i økologisk bomuld, som er gode til dagtimerne. Herudover kan tilkøbes natindlæg med ekstar sugeevne eller bambus/bomuldsindlæg, bemærk at disse ikke er økologiske.

One-size bleen vil også være velegnet til dagpleje eller institution, da den er nem i brug. Den egner sig ikke til meget små nyfødte eller præmatura babyer, da den først vil sidde godt fra omkring 4 kg.

Hvor meget skal jeg bruge

Du skal bruge ca. 18-20 stofbleer og 3-5 blebukser. Du kan supplere med ekstra sugende indlæg. Hvis du vælger at købe nogen All-in-One, skal du bruge tilsvarende færre stofbleer, da All-in-One gør det ud for en normal stofble.

Hvordan bruger jeg det

Klik her for at komme til filmguiden.

Først lægges en blebuks udfoldet.

Inden i blebuksen lægges en ble.

Til sidst lægges et engangsindlæg i.

Herefter foldes bleen (med engangsindlæg) omkring barnet, trykknapperne lukkes og til sidst spændes den fast af blebuksen, som lukkes nemt med velcro-lukninger.

Hvis næste bleskift er helt normalt, skiftes kun den inderste sugende ble og engangsindlægget. Er der kommet noget på blebuksen, skiftes denne selvfølgelig, men ellers kan blebuksen som regel bruges hele dagen.

Hvad med vask?

Bemærk: Vi fraråder brug af Neutral vaskemiddel, da vi har erfaring med, at det ødelægger velcroen på All-in-One og blebukserne. Hvis bleerne er vasket med Neutral, kan vi ikke længere garantere for velcroen. Brug i stedet fx Svanemærket eller økologisk vaskemiddel. Her skal du være opmærksom på at det ikke må indeholde enzymer eller zeolite, da det vil medføre ekstra hurtig slidtage på bleerne.


Bemærk også: Ønsker du at dine bleer skal holde til mere end ét barn, så skal du passe godt på dem. Vi anbefaler at vaske ved max 40° og så at tilsætte 1-2 tsk Ulrich Natürlich pletfjerner til dit vaskepulver. Dette fjerner alle bakterier og evt lugt. Brug ingen tørretumbler og kun lidt vaskepulver. Det kræver meget af et produkt at blive vasket gang på gang ved høje temperaturer, så brug omtanke og dine bleer holder i lang tid.


De fleste med små børn vasker gerne mindst 1 vask om dagen. Hvis du vasker de brugte bleer sammen med din øvrige vask, vil du næsten ikke mærke det ekstra vasketøj og du sparer strøm og vaskemiddel ved at samle det hele. Hvis du vasker 1 gang om dagen, vil du typisk have 6-8 bleer, 1 par blebukser og et par indlæg med i vasken. Du kan også vælge at vaske alle bleerne alene hver 2.-3. dag.


1. Efter bleskiftet ligger du bleen i vaskekurven/spanden. Her kan den ligge i op til 3 dage. Du behøver ikke at skylle bleen, dog anbefaler vi en skylning i koldt vand, hvis der har været afføring.

2. Normalt vaskes bleer og blebukser på 40° eller 60°. Bleerne kan dog også vaskes på 90°, men dette vil slide ekstra på dem og levetiden vil forkortes.

3. Det anbefales at hænge bleerne til tørre. Hermed sparer du både strøm (og miljø) og bleerne bliver ikke så hurtigt slidt, som i en tørretumbler. Alle bleerne tåler dog tumbler på lav varme, så skal det gå stærkt, kan det sagtens bruges. På tørresnoren tørrer frottebleerne på ca. 8 timer og All-in-One bleen på ca 18-24 timer.


Vi anbefaler at vaske bleerne ved 40° af hensyn til miljøet og så at tilsætte 1-2 tsk Ulrich Natürlich pletfjerner til dit vaskepulver. Dette fjerner alle bakterier og evt lugt. Nemt og miljøvenligt.

Inden du tager bleerne i brug, skal du huske at vaske alt, der skal suge. Du behøver altså ikke at vaske fx blebukserne, men bleer, indlæg, håndklæder, training pants, osv suger bedst efter en, gerne to vaske.

Husk at lukke velcrolukningen på blebukserne og All-in-One inden du vasker.

Brug ikke skyllemiddel, da dette mindsker sugeevnen i bleerne, ligesom i fx håndklæder.

Hvis du synes, dine bleer bliver misfarvede, er der flere ting at prøve. Vi anbefaler generelt ikke skrappe blegeprodukter, da disse er fulde af kemi. Du kan vaske bleerne og lade være at tørre dem. Læg dem herefter ud i solen og de ultra-violette stråler vil blege bleen for dig. Du kan også bruge Ulrich Natürlich pletfjerner til pletterne. Husk, at en misfarvet ble ikke betyder, at bleen ikke er ren. Er bleen vasket på mindst 75° eller har du brugt Ulrich Natürlich pletfjerner, er bleen altid ren for bakterier.

Vi er altid tilgængelige for spørgsmål på mail og telefon. :)

Newsletter

A short sentence describing what someone will receive by subscribing