5 gode grunde til at vælge kapok

Hvad er kapok?

Er du på udkig efter dyner, puder, madrasser, barnevognspuder eller ammepuder? Så bør du overveje kapok. Denne naturlige fiber har mange fordele, både for brugerne af produktet, og for miljøet.

Kapok vokser vildt på kapoktræet i regnskoven. Det er en af de mest almindelige træer i tropiske områder og vokser især i Asien, Afrika og Sydamerika. Kapoktræet kan blive over 100 fod højt og har store, vægtløse blade og store, fløjlsagtige blomster.

Derfor fældes der hverken træer for at få fat i fibrene, eller laves ressourcekrævende produktion, for at udvinde råvaren. Dette gør kapokken til et meget miljøvenligt produkt.

Udover at være et 100% naturprodukt, er kapok meget allergivenligt. Støvmider og bakterier kan heller ikke leve i kapokken, og det er samtidig meget isolerende, temperaturregulerende og suger ikke fugt.

5 gode grunde til at vælge kapok

  1. Kapok er 100% naturlig: Kapok er en naturlig fiber, der vokser vildt på kapoktræer i regnskoven. Derfor er der ikke behov for at fælde træer eller lave ressourcekrævende produktion for at få fat i fibrene.
  2. Kapok er allergivenligt: Støvmider og bakterier kan ikke leve i kapok, hvilket gør det til et godt valg for personer med allergi eller astma.
  3. Kapok er temperaturregulerende: Kapok er super temperaturregulerende, hvilket betyder, at det hjælper med at holde kroppen kølig om natten og undgår at man vågner op badet i sved.
  4. Kapok er isolerende: Kapok er meget isolerende og suger ikke fugt, hvilket gør det til et godt valg, når man vil skabe et sundt sovemiljø.
  5. Kapok er holdbart: Kapok er et holdbart materiale, der kan vare i flere år, hvis det plejes og vedligeholdes korrekt.

Sådan passer du på dit kapok produk

Kapok er som sagt en naturlig fiber, der har mange fordele. Men for at bevare dit kapok produkt i god stand, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Her er nogle tips til, hvordan du passer bedst muligt på dit kapok produkt:

  1. Luft det regelmæssigt: For at holde kapokken frisk året rundt, bør du lufte det regelmæssigt, eksempelvis når du alligevel skifter sengetøj.
  2. Vask dit kapok produkt ved max 60 grader, og undlad brug af skyllemiddel, for at opretholde kapokkens naturlige egenskaber.
  3. Tørretumbling: Der kan opstå små klumper af fiber i de enkelte rum i dynen eller i hovedpuden, når du tumbler. Disse kan nemt trækkes fra hinanden manuelt, før produktet tørres i tørretumbleren igen.

Sådan vasker du dit kapok produkt

For at bevare fiberstrukturen og fiberens egenskaber bedst muligt, anbefaler vi, at du vasker produktet efter nogle få vigtige anvisninger. Dit kapokprodukt er desuden hverken farvet eller behandlet med kemikalier, og behøver derfor ikke at blive vasket inden brug.

1. ved max 60 grader og undgå brug af skyllemiddel

2. vigtigt med en stærk centrifugering, for at få så meget vand ud af kapokken inden tørring

3. Giv produktet en tur i tørretumbleren i 30-40 min. - ca. hver anden måned

Kapok er antibakteriel og modstandsdygtig overfor husstøvmider. Derfor behøver du ikke vaske produktet særlig tit. Luft det i stedet når du alligevel skifter sengetøj, så slipper du for at vaske det unødigt.

Allergy certified