Sutter i silikone eller naturgummi?

Forskellen på sutter i naturgummi og silikone

Sutter i naturgummi og sutter i silikone er begge populære valg for børns sutter, men de adskiller sig på flere måder.

Naturgummisutter er lavet af gummi fra træet Hevea brasiliensis, og er et naturligt produkt, der er både biologisk nedbrydeligt og genanvendeligt. De er også hypoallergeniske og kan være et godt valg for børn med følsomme munde eller allergier. Naturgummisutter er også fleksible og kan forme sig efter barnets mund, hvilket oftest er mest behageligt for barnet.

Silikonesutter er lavet af et kunststofmateriale, som er meget holdbart og kan bruges i mange år. De er også nemme at rengøre og kan koges for at dræbe eventuelle bakterier. Men silikone-sutter er industrielt fremstillet, hvilket er mere miljøbelastende end naturgummien som er 100% naturlig.

Dette er også hovedårsagen til, at vi her hos Naturebaby udelukkende forhandler sutter i naturgummi.

Sutter i naturgummi er biologisk nedbrydelige

Der er også en miljømæssig forskel mellem de to typer sutter. Naturgummi-sutter er biologisk nedbrydelige og kan genanvendes, mens silikonesutter er et kunststofprodukt, der kan tage hundredvis af år at nedbryde i naturen. Derudover er produktionen af silikone sutter ofte mere energikrævende end produktionen af naturgummisutter, hvilket kan have negative konsekvenser for miljøet.

I sidste ende er valget mellem naturgummisutter og silikonesutter et personligt valg, der afhænger af dine præferencer og dit barns behov. Vi anbefaler dog, at du vælger sutter i naturgummi, da det i sidste ende er den mest miljøvenlige type sut på markedet.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Det er også vigtigt at huske på, at børnene skal have sutterne i en begrænset periode, og at det er vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om suttevaner. Det er også vigtigt at skifte sutterne regelmæssigt for at undgå bakterieudvikling, og at rengøre sutterne grundigt, inden de bruges.

Se vores udvalg af sunde og naturlige sutter i naturgummi fra BIBS og FRIGG.

Bpa-friNaturgummiPhthalat-friPp-plastPvc-fri